בלוג זוגיות ומיניות » 9 טיפים להתמודדות עם משבר זוגי בצורה בריאה
משבר זוגיות

9 טיפים להתמודדות עם משבר זוגי בצורה בריאה

בעת משבר זוגי, הצעד הראשון הטוב ביותר הוא להקדיש זמן לעצמך ולתת תשומת לב לרגשותיו של בן הזוג. ייתכן שתצטרך להתאים חלק מהציפיות שלך; אתה עשוי גם לגלות שחיוני להציב גבולות יותר ברורים בזוגיות שלכם על מנת שהיא תעבוד בצורה יותר טובה.

המשיכו לקרוא כדי לקבל כמה טיפים טובים.
איך להתמודד עם משבר בזוגיות בצורה בריאה?

1. גרמו לבן הזוג שלכם להרגיש ששומעים אותו

ודאו שבן הזוג שלכם מרגיש שיש הבנה והקשבה בקשר שלכם. ניתן להשיג זאת על ידי הקשבה להם והכרה בכאבם.

2. הימנעו ממשחקי האשמה

כאשר מערכות יחסים עוברות תקופה קשה, יכול להיות קל להתמקד במה שהשותף שלך עושה לא בסדר – ולא להתמקד מספיק במה שאתה יכול לעשות יותר טוב. זה רק יוביל לטינה ולניתוק עמוקים יותר. במקום ללכת בדרך הזו, התמקדו בלקיחת אחריות. בהתחלה זה אמנם עשוי להרגיש מלאכותי, אפילו מתסכל ולא הוגן. עם הזמן זה צפוי להוות השראה לבן הזוג ורוב הסיכויים שתהיה לזה השפעה טובה על מערכת היחסים בכללותה.

3. קחו זמן לעצמכם

זה נשמע מובן מאליו, אבל לפעמים זה יכול להיות קשה למצוא את הזמן לעצמך כשאתה עסוק בלדאוג לכל דבר אחר. פנו את הזמן כדי לאכול טוב, להתאמן, לעשות פעילויות שמתאימות רק לכם, לדאוג לבריאות הנפשית שלכם ולבלות זמן משמעותי עם חברים.

4. קחו הפסקה מהזוגיות

לפעמים יש צורך לקחת הפסקה מהזוגיות על מנת לקבל ראש נקי לפני שתהיו מוכנים להתקדם לשלב הבא שלה. אין בכך שום דבר רע אם אתם מרגישים שהפוגה קצרה תעשה לכם טוב ותנקה לכם את הראש. הפסקה מהזוגיות היא הדבר הנכון לעשות על אחת כמה וכמה במידה ואתם מוצאים את עצמכם בזוגיות קשה בעלת אלמנטים פוגעניים. אל תשימו את כל חייכם בהמתנה בזמן שאתם עוברים משבר בזוגיות. קחו הפסקה מהאדם שכרגע קשה לכם עם ההתנהגות שלו על מנת לבחון את הסיטואציה ממקום מאוזן יותר.

5. חפשו תמיכה

זכרו שאתם לא לבד. דברו עם החברים והמשפחה שלכם על מה שקורה. הישענו על אנשים שהיו שם בשבילך בעבר, ואשר יכולים להציע לך תובנות לגבי מה לעשות הלאה. שיחה עם חברים ובני משפחה היא כלי מצוין שיכול לתמוך בתהליכי ריפוי וצמיחה. זה יכול להועיל לתת לך פרספקטיבה על מה שאתה צריך לעשות הלאה. האנשים שאכפת להם ממך יבינו את מצבך ויוכלו להציע לך עצות המתייחסות לצרכים המיוחדים שלך.

6. דבר עם בן/בת הזוג שלך

משבר בזוגיות הוא הזמן המושלם להתחיל שיחה חדשה עם בן הזוג שלך, לא לסיים שיחה. חשוב לדבר על ציפיות הזוגיות שלך, מה עובד ומה לא, ועל רצונות לעתיד. חשוב לתקשר עם בן/בת הזוג בזמן משבר בזוגיות. גם אם נפגעת או אם את/ה כועס/ת – עדיין אפשר לדבר על הרגשות והרצונות שלך לעתיד.

7. היו כנים עם עצמכם

אולי כדאי לקחת צעד אחורה ולהתחיל בלהחליט מה אתה מחפש בזוגיות? ערכו רשימה של תכונות שחשובות לכם בבן זוג כדי לתת להן להנחות את החיפוש שלכם.

התכונות שאדם רוצה בבן זוג הן מגוונות כמו האנשים שמחפשים אותן. אנשים מסוימים עשויים לרצות מישהו שאפתן, בעוד שאחרים מעדיפים מישהו שהוא רומנטי. אחת הדרכים לגלות מה אתה רוצה בבן זוג היא להכין רשימה של התכונות האידיאליות שלך ולהשוות אותן מול מחזרים פוטנציאליים או אפילו אקסים או אנשים שלא קשורים. זה מעודד חשיבה ועוזר לקבל פרספקטיבה, גם אם לא מוביל לתשובות מוחלטות.

8. היו סבלניים

אם בן הזוג שלך עובר תקופה קשה, זה יכול להיות מפתה לרצות לתקן את זה עבורו. זה יכול להיות אינסטינקט טוב, אבל רק אם האדם האחר פתוח לעזרה הזו. במקרים רבים, בן הזוג שלך לא ירצה לדבר איתך על מה שעובר עליו כי הוא לא רוצה להדאיג אותך. חשוב לכבד את רצונותיהם ולתת להם מקום בזמן שהם עובדים על הבעיות שלהם בעצמם.

9. שקול לקבל תמיכה מקצועית

כבר דיברנו על חשיבות התמיכה, ממשפחה או חברים. אם אין לך למי לפנות או שאתה רוצה לבחון דברים בצורה עמוקה יותר, נסה קו סיוע או ייעוץ מקצועי. מערכות יחסים זוגיות יכולות להיות מורכבות למדי, בין היתר משום שהן מערבות את הרגשות שלנו ואת האמונות שלנו לגבי עצמנו ולגבי העולם. וזאת לפעמים טריטוריה שקשה לנווט בה לבד בכוחות עצמך. יתכן שהמשבר הזוגי נשען על משברים אישיים שאתה ו/או בן/בת הזוג שלך חווים. בעוד שאין לך שליטה על מהצד השני עושה וכמה אחריות הוא מוכן לקחת על חייו, הרי שאיש לא מונע ממך לקחת אחריות מלאה על חייך. ואם זה אומר לבקש עזרה מאיש מקצוע כזה או אחר יתכן שזה הדבר הנכון לעשות, בהנחה כמובן שיש לך אפשרות כזו מבחינת משאבים כגון זמן כסף ופניות רגשית לכך.